BehandelingenSportmassage

Een sportmassage kan op verschillende momenten gegeven worden en heeft tot doel de conditie van de spieren te onderhouden of te verbeteren.


Een activerende massage kan plaats vinden voorafgaand aan een lichamelijke inspanning. Een activerende massage is een aanvulling op een warming up ter opwarming/stimulering van de spieren.


Een sederende sportmassage kan na een inspanning een bijdrage leveren in het afvoeren van afvalstoffen uit de spieren. Het bevordert tevens de doorbloeding. Dit alles zorgt ervoor dat je na een inspanning of blessure sneller herstelt.

Een sederende massage zorgt er tevens voor dat de spierspanning minder wordt waardoor er de volgende dag doorgaans minder last is van spierpijn.   

Een sederende sportmassage is ook voor niet-sporters zeer zinvol. Door dagelijkse belasting kunnen tevens klachten ontstaan waarbij een sederende sportmassage kan helpen bij het herstel hiervan of vermindering van deze pijnklachten.


Ontspanningsmassage

Deze massage is erop gericht de spieren soepel te houden/ te maken. Zoals hierboven reeds aangegeven bevordert een massage de doorbloeding van de spieren en versnelt de afvoer van afvalstoffen waardoor de spieren ontspannen.


De massage is geschikt bij zowel  spannings- als pijnklachten maar is uiteraard ook heel goed voor het onderhoud van de algehele conditie van het lichaam of gewoon als ontspanningsmoment voor jezelf. Ook als je geen concrete klachten hebt is een massage zeker geen overbodige luxe.


Traditioneel tapen of Bandageren

Traditioneel tapen of het aanleggen van een bandage kan toegepast worden wanneer een gewricht of spier in zijn functioneren moet worden ondersteund of ontlast tijdens het sporten na bv. een blessure. Het is een hulpmiddel om als het ware de belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen.


Elastisch tapen

Elastisch tapen is erop gericht te kunnen blijven bewegen daar dit van belang is bij het herstel van blessures. Het elastisch tape ondersteunt, beschermt en prikkelt de aangedane weefsels. Hierdoor verbeteren functionaliteit en mobiliteit waardoor normaal bewegen mogelijk is.

Door de manier van tapen wordt de opperhuid wat gelift waardoor er meer ruimte vrijkomt in het gebied van de onderhuid wat tot gevolg heeft dat de lymfestroom en doorbloeding verbeteren. De druk op de spier vermindert en zal hierdoor meer ontspannen. Pijnklachten zullen hierdoor verminderen.


Begeleiding herstel blessure en blessurepreventie

BIS- Sportmassage kan je tevens begeleiden bij het bevorderen van het herstel van blessures. Een sportmasseur kan je, wanneer je van een arts of fysiotherapeut toestemming hebt voorzichtig weer te gaan sporten, helpen om dit op een verantwoorde manier op te pakken. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. massage, taping, rek- en strekoefeningen, spierversterkende oefeningen en tips voor trainingsopbouw.

Tevens kun je terecht voor tips en advies om blessures te voorkomen.